15 December

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: no commented

Installation

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: no commented

Before I can begin teaching you about the PHP language, we first need to get the necessary tools setup on your system. While we could go through the process of…

Read More

15 December

Envato Courses PHP Fundamentals

http://youtu.be/MJA_ZW_eJC4

Read More

25 March

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: 1 comment

Variablat në PHP

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: 1 comment

Variablat janë enë për të ruajtur informacione.
A ju kujtohet algjebra nga shkolla e mesme?
x=5, y=6, z=x + y
A ju kujtohet se një shkronjë (si x), mundë të përdoret për të mbajtur një vlerë (si 5)
dhe si ju mundë të përdorni informacioni e më sipërme për të llogaritur vlerën e z të jetë 11
Këto shkronja janë quajtur variabla, dhe variablat janë përdorur për të mbajtur vlerat.

Read More

25 March

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: no commented

Komentet në PHP

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: no commented

Në PHP, për të bër koment në resht përdorim // ndërsa për të bër një blok komentesh përdorim /* */
[code type=php]//Komentim ne reshta
/*
Komentim
ne
bloqe
*/
?>

[/code]

Read More

25 March

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: no commented

Sintaksa në PHP

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: no commented

Një dokument në PHP gjithmon fillon me:

[code type=php]

[/code]

dhe mbaron me

[code type=php]

?>

[/code]

Nje dokument PHP duhet te ket nje prapashtes *.php
Nje dokument PHP normalisht permban elemente HTML dhe kode te PHP
Me posht, ne kemi nje shembull i nje scripte te PHP te thjesht qe i dergon tekstin me “Mireserdhet ne faqen time” ne shfletues (Browser)

Read More

24 March

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: no commented

Hyrje në PHP

 • Category: php

 • Posted By: admin

 • Comments: no commented

PHP është një mjet i fuqishëm për të bërë faqet dinamike dhe interaktive Web.
PHP është alternativë gjerësisht e përdorur, të lirë, dhe efikase me konkurrentët si ASP Microsoft.
Në mësimin tonë PHP ju do të mësoni në lidhje me PHP, dhe si ekzekutohet në Scripting Servera.

Read More

24 March

 • Category: html

 • Posted By: admin

 • Comments: 3 comments

Mësimi (2) në HTML

 • Category: html

 • Posted By: admin

 • Comments: 3 comments

Heading HTML (Titujt)

Titujt HTML janë të përcaktuara me <h1>deri tek<h6>

[code type=html]
<h1>Titulli  1</h1>
<h2>Titulli  2</h2>
<h3>Titulli  3</h3>
<h4>Titulli  4</h4>
<h5>Titulli  5</h5>
<h6>Titulli  6</h6>
[/code]

Read More

22 March

 • Category: html

 • Posted By: admin

 • Comments: 1 comment

Hyrje ne HTML

 • Category: html

 • Posted By: admin

 • Comments: 1 comment

Qfare është HTML

HTML është gjuhë që e shpjegon Web faqën.

[custom_list style="list-10"]

 • HTML qëndron për Hypertext Markup Language
 • HTML nuk është gjuhë programimi është gjuhë e nënvizimeve
 • Markup language është gjuhë Markup Tags
 • HTML përdor etiketa ( Markup Tags) për të spjeguar një web faqe

[/custom_list]

Read More